Sociaal isolement of een burn-out

You are here: Home \ Doelgroepen \ Sociaal isolement of een burn-out

Voor mensen met een achtergrond van langdurige werkeloosheid kan de dagbesteding van de zorgboerderij zorgen voor een nieuw ritme en het terugkrijgen van gevoel van eigenwaarde.

Wie te maken heeft met een burn-out kan op de zorgboerderij op een goede en natuurlijke manier aan herstel werken. De begeleiding van de zorgboerderij kan de cliënt verantwoord begeleiden naar herstel en verdere opbouw van de conditie, herkennen en hanteren van valkuilen en gedrag, het anders omgaan met uitdagingen en werken naar een gezond en passend leefritme. De cliënt kan plezier beleven aan activiteiten en werkzaamheden zonder druk te ervaren. In samenspraak met de cliënt kan eventueel over worden gegaan naar opbouw in activiteit.

Dagbesteding is voor de meeste mensen met een sociaal isolement onmisbaar. De cliënt voelt zich welkom op de dagbesteding die zorgt voor een duidelijke structuur, het oefenen van (sociale) vaardigheden en het onderhouden van sociale contacten met mensen met een vergelijkbare situatie.

Door deel te nemen aan dagbesteding voelt de cliënt zich gewaardeerd, gelukkiger en kan hij of zij zich ontwikkelen. Door activiteiten aan te bieden die de cliënt aanspreekt kunnen we het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid vergroten.

dsc00708